Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.11.2011. НІЖИН. Вітальний адрес Предстоятеля УПЦ у день прославлення преподобного Феофана Рихловського

Його Преосвященству,
Преосвященнішому Іринею,
єпископу Ніжинському і Прилуцькому

№ 1353
31 жовтня 2011 р.

Ваше Преосвященство!
Сердечно вітаємо Вас, духовенство та всіх вірних чад Ніжинської єпархії із знаменною і радісною подією — прославленням у лиці святих схиархімандрита Феофана (Медведєва).
Його життя, чудесні знамення та благодатна допомога стали запорукою народного шанування, щирої любові до нього мільйонів віруючих сердець.
Щодня він закликав своїх чад до чесності, добра, високої моралі, любові та всепрощення. Батюшка Феофан, як справжній християнин, доводив свою віру справами. З терпінням і радістю він ніс покладений на нього життєвий хрест, сповнювався чеснот, чим і наповнив свою душу благодаттю.
Сьогодні серед присутніх на святі багато людей, хто особисто був знайомий з отцем Феофаном. І це ще більше має нас всіх спонукати до християнського способу життя. Адже сьогоднішнє свято — це ще один доказ того, що святість реальна. Святість і подвижництво — це не лише історія Церкви, це — її сьогодення і майбутнє.
Вітаючи Вас, Високопреосвященні і Преосвященні Архіпастирі, всечесні отці, дорогі брати і сестри з прославленням в лиці преподобних отців схиархімандрита Феофана, закликаю всіх піднести подячні молитви до Господа, за те, що явив нам ще одного ходатая перед Престолом Божим. Прибігайте до преподобного Феофана за молитовним заступництвом і наслідуйте його добрий життєвий приклад!
«Любов моя з усіма вами у Христі Ісусі…» (І Кор.16. 24).

ВОЛОДИМИР,
Митрополит Київській і всієї України,
Предстоятель Української Православної Церкви