Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

07.11.2011. КИЇВ. Відбулося освячення головного тюремного храму

3 листопада цього року відбулося освячення Свято-Преображенського храму при Державній пенітенціарній службі України. Чин освячення за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України здійснили Високопреосвященнійший архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр у співслужінні архієпископа Львівського і Галицького Августина і архієпископа Білогородського Миколая, вікарія Київської Митрополії.
Рішення про зведення храму при пенітенціарній службі було прийнято на зустрічі керівного складу Державної пенітенціарної служби з Блаженнішим Митрополитом Володимиром 26 травня 2010 року, на що і було отримано благословення. У день свята Преображення Господнього – 19 серпня 2010 року було освячено місце під будівництво майбутнього храму Предстоятелем Української Православної Церкви. У день підписання угоди про співробітництво між Українською Православною Церквою та Державною пенітенціарною службою 26 серпня 2011 року Блаженнішого Митрополита Володимира було повідомлено про завершальну стадію будівництва храму. Будівництво проводилося силами Синодального відділу Української Православної Церкви у справах пастирської опіки пенітенціарної системи.
«Свято-Преображенський храм при Державній пенітенціарній службі, за задумом має бути не лише культовою спорудою, а й методично-консультативним центром з організації духовно-просвітницької роботи в установах виконання покарань, — повідомив настоятель храму протоієрей Віктор Яценко, голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки пенітенціарної системи, — Євангельська подія, на честь якої освячено цей православний храм, нагадує нам мету людського життя — преобразитися для вічного життя, а також, преображення є метою тюремного ув’язнення і відбування покарань – якщо людина не зміниться на краще, не покається у скоєних вчинках, то час проведений у неволі є марно страченим і людина скалічується духовно, повертаючись у суспільство з місць відбування покарань».