Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.11.2011. ВІННИЦЯ. Відбувся педагогічний семінар з питань викладання предмету «Християнська етика»

20 жовтня у ЗОШ№1 м. Хмільник, за участю методистів районних відділів освіти Вінницької області, відбувся семінар з питань викладання предмету «Християнська етика».
У семінарі взяли участь голова відділу освіти Хмельницької РДА Коведа Галина Іванівна, директор ЗОШ№1 м. Хмільник Храповицька Галина Казимирівна, методист обласного інституту післядипломної освіти педагогів Мацієнко Ірина Миколаївна, вчителі з християнської етики шкіл області.
Гостями семінару були представники духовенства Вінницької єпархії на чолі з благочинним Хмельницького району протоієреєм Михаїлом Шикируном та керівником відділу релігійної освіти і катихізації Вінницької єпархії протоієреєм Георгієм Холодюком.
В рамках семінару вчителька молодших класів ЗОШ№1 Новак Олена Володимирівна провела відкритий урок з християнської етики на тему: «Талант це дар Божий». Після уроку відбувся виховний захід, під час якого учні показали вміння у виконанні духовних пісень та грі на різноманітних музичних інструментах
Присутніх на заході приємно здивував високий рівень підготовки учнів і педагогічний талант їхньої вчительки, що відзначив, зокрема настоятель місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Олексій Бачинський. Від імені всього присутнього духовенства священик подякував дітям і організаторам семінару та вручив їм пам’ятні подарунки.
Наприкінці семінару відбулось обговорення відкритого уроку та підведення підсумків. Закрив семінар благочинний храмів Хмільницького району протоієрей Михаїл Шикирун. У своїй промові священик ще раз наголосив на існуючих проблемах у викладанні християнської етики, відзначив досягнуті успіхи та від імені керуючого Вінницькою єпархією митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона побажав вчителям і методистам мудрості, терпіння і старання у викладанні такого важливого, з точки зору перспективи розвитку суспільства предмету, як «Християнська етика».
Прес-служба Вінницької єпархії