Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.11.2011. ЛУЦЬК. На Волині вшанували День визволення України від німецьких загарбників

В обласному центрі Волині молитвою, покладанням квітів та промовами вшанували пам’ять тих, хто боровся на свободу України. Урочистості з нагоди 67-ї річниці визволення України від фашистських загарбників відбулися 28 жовтня на меморіальному комплексі Вічної Слави.
Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт розпочав зібрання із молитви «за упокій людей, які віддали своє життя, свою любов, щоб ми жили». «Всі тоді прагнули єдиного – перемогти… І, слава Богу, перемога прийшла», – наголосив владика. Після цього представники влади, організацій та просто громадяни, яким не байдужий подвиг визволителів, поклали квіти до Вічного вогню.
І, як це вже увійшло у традицію, перед мікрофонами виступили представники влади, голови ветеранських організацій, учасники бойових дій. Вони згадували страшні роки війни та дякували героям, які відстоювали свою батьківщину.
А голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, звертаючись до присутніх, наголосив, що «найголовніше – це людська пам’ять». Крім того, губернатор пообіцяв до Дня Перемоги, 9 травня, відреставрувати Меморіал. «Ми це зробимо до Дня Перемоги. Бо мені соромно тут стояти. Думаю, і вам соромно», – висловився він.