Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.11.2011. ЛУЦЬК. У міській клінічній лікарні відбулася конференція «Шляхи збереження репродуктивного здоров’я в українській родині»

Як повідомляє інтернет-видання «Волинська правда», 27 жовтня у міській клінічній лікарні відбулася конференція «Шляхи збереження репродуктивного здоров’я в українській родині»
Участь у заході взяли: перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, начальник головного управління охорони здоров’я Федір Кошель, представники духовенства, медики та педагоги. Звертаючись до учасників конференції, Святослав Кравчук наголосив, що питання репродуктивного здоров’я є надзвичайно актуальним, адже в Україні існує багато проблем пов’язаних із цим питанням. «І я думаю, що ця конференція дозволить нам обмінятися думками стосовно того, як вирішувати цю проблему», – зауважив перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.
«Роль виховного процесу в збереженні репродуктивного здоров’я», «Підготовка студентської молоді до відповідального батьківства», «Життя – дар Божий» – такими, були теми доповідей учасників конференції. Так, окремі доповідачі зазначали, що саме повернення до духовних цінностей і дотримання норм християнської моралі є чи не єдиною запорукою репродуктивного здоров’я населення.
Пояснюючи, чому Церква негативно ставиться до абортів, священик УПЦ Георгій Віхоть, наголосив, що причиною того є повага до людського життя. «Ми повинні поважати людське життя від моменту зачаття до смерті. А життя розпочинається в момент зачаття, і ось чому Церква так негативно ставиться до абортів і контрацепції. Життя це є дійсно дар Божий… і якщо людина може терпіти фізичний біль, то духовний біль є нестерпний. І буває, що жінка, яка зробила аборт, приходить до церкви і каже: допоможіть, я не можу жити», – наголосив священик УПЦ Георгій Віхоть.
За словами завідувача центру практичної психології та соціальної роботи управління освіти Ольги Матвійчук, неабияка роль у збереженні репродуктивного здоров’я належить відповідній виховній роботі у навчальних закладах. «Так, згідно проведених нами досліджень лише 14% луцьких старшокласників виявили достатній рівень знань стосовно цього питання і визнали, що ведуть і пропагують здоровий спосіб життя. 62% мають базовий рівень знань, а 24% зовсім необізнані», – зауважила вона.
Волинська Правда