Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.09.2011. КИЇВ. Відбулося відкриття XI Міжнародних Успенських читань

Організаторами Міжнародних читань виступили: Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, Київська духовна академія та семінарія, Національний заповідник «Софія Київська», Інститут релігійних наук св. Фоми Аквінського, Національний Університет «Києво-Могилянська Академія», Центр св. Климента «Спілкування і діалог культур», Науково-видавниче об’єднання «Дух і літера».
Цього року тема XI Міжнародних читань: «Дитинство в християнській традиції і сучасній культурі». На відкритті засідання були присутні представники духовенства, богослови і філософи, релігійні мислителі Європи, України, Росії та Білорусі.
Відкриття Успенських читань відбулося 25 вересня в Актовій залі Києво-Печерської Лаври. Після молитви «Царю Небесний» ведучий засідання Костянтин Борисович Сігов розповів присутнім про попередні засідання і визначив план подальшої роботи читань.
Форум розпочав свою роботу з привітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира організаторам та учасникам засідання, яке зачитав архієпископ Переяслав-Хмельницький та Вишневський Олександр.Далі, доповідь Його Блаженства на тему: «Духовний зміст дитинства і старості в християнській традиції» зачитав протоієрей Георгій Коваленко.
Від імені Митрополита Мінського і всієї Білорусі Філарета, Патріаршого Екзарха всієї Білорусі доповідь на тему: «Зустріч з дитинством: научіння любові» зачитав ректор Мінської духовної академії та семінарії архімандрит Іоасаф (Морза).
З доповіддю «Християнське благовістя про дитинство» виступив Керуючий справами Української Православної Церкви архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан.
Ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній виступив з доповіддю «Детство и младенчество в Священном Писании Нового Завета».
Вітальне слово Апостольської Нунціатури в Україну зачитав секретар Апостольської Нунціатури священик Вечеслав Тумир.
Доповідь на тему: «Християнське осмислення дитинства і сучасна культура» від імені архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра зачитав священик Петро Зуєв.
Також на закінчення роботи форуму з доповідями «Дитинство як час посвяти в Таїнство Церкви» та «Душевна чистота дитини» виступили єпископ Макарівський Іларій та настоятель парафії св. Амвросія Медіоланського в Мілані ієромонах Амвросій (Макар).
Міжнародні Успенські читання продовжать свою роботу до 28 вересня.