Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.09.2011. КИЇВ. До України прибув Первоієрарх Руської Православної Церкви Закордоном

21 вересня в день свята Різдва Пресвятої Богородиці, Першоієрарх Руської Православної Церкви закордоном Митрополит Східно-Американський і Нью-Йоркський Іларіон, який перебуває в Україні з офіційним візитом. У Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських Митрополит Іларіон очолив Божественну літургію.
Йому співслужили: намісник Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, єпископ Макарівський Іларій, а також братія монастиря в священному сані.
Після закінчення Божественної літургії митрополит Павел, звертаючись до Митрополита Іларіона, сказав: «Ваше Високопреосвященство, дорогий Владико Іларіон! Дозвольте від усієї душі подякувати Вам за ті труди, які Ви робите, за молитви, які Ви сьогодні підносили в стінах цієї святої обителі. Ви сьогодні молилися не в чужій країні — Ви в рідній Церкві, на рідній для Вас землі. Але так було влаштовано Господом, щоб Ви благовістили Слово Боже в тих країнах, які були далекі від Істини, несучи нелегкий хрест архієрейського служіння за межами Батьківщини. Спасибі Вам, Владико, за батьківську любов, за Ваші труди. Бережи Вас Господь на многая і благая літа».
У відповідь Митрополит Іларіон відзначив: «Я хочу подякувати Вам, дорогий Владико митрополит, за добрі слова. Сердечно вітаю Вас і всю братію монастиря, а також Блаженнішого Митрополита Володимира, який є Священноархімандритом Києво-Печерської Лаври зі святом. Усіх вас, дорогі брати і сестри, також вітаю з цим радісним днем — Богородичним святом!».
Сайт Києво-Печерської Лаври