Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.09.2011. ВІННИЦЯ. Відбулося чергове зібрання єпархіальної ради, на якому обговорювалися питання соціального служіння та роботи з молоддю

13 вересня у єпархіальному управлінні, під головуванням митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона, відбулося чергове зібрання єпархіальної ради. На зібранні обговорювалися поточні питання єпархіального життя, соціальні питання, а також заходи в рамках року молоді.
Зокрема було призначено дату проведення пісенного молодіжного конкурсу «Шукаємо таланти». Заключний етап конкурсу, у якому візьмуть участь кращі учасники від кожного благочиння, відбудеться у суботу, 18 листопада. До цього часу попередній етап конкурсу має пройти у кожному благочинні. Кожен учасник конкурсу (один або група) має виконати дві пісні: одну духовну і одну світську.
Окрім підготовки до пісенного конкурсу благочинні отримали завдання готувати молодіжні команди для участі у змаганні православних ерудитів, заключний етап якого відбудеться у грудні.
На зібранні єпархіальної ради обговорювалися також питання соціального служіння Церкви. Зокрема митрополит Симеон ознайомив духовенство з листом від головного лікаря обласного центру СНІДу Ігоря Матковського та голови правління ГО «Паросток» Ірини Саранчі, в якому йдеться про те, що 8 жовтня світова спільнота відзначатиме День хоспісної та паліативної допомоги, в зв’язку з чим на Вінниччині буде реалізовано благодійний проект «Почути голос кожного – підтримати кожне життя».
У рамках цього проекту автори листа просять священиків та мирян Вінницької єпархії долучитися до збору коштів на придбання необхідного медичного обладнання для хоспісних палат Вінницького центру СНІДу, і в першу чергу,: кисневого концентратору.
Це медичне обладнання необхідне для створення умов для максимального продовження життя важкохворих людей. Після ознайомлення з листом митрополит Симеон благословив оголосити у єпархії 8-9 жовтня збір коштів для придбання обладнання для хоспісної медицини.
Прес-служба Вінницької єпархії