Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.09.2011. ЛУГАНСЬК. Святіший Патріарх Кирил прибув із Первосвятительським візитом до єпархії

14 вересня Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув із Первосвятительським візитом до Луганської і Алчевської єпархії.
До складу офіційної делегації, що супроводжувала Його Святість, увійшли: керуючий справами Московської Патріархії митрополит Саранський і Мордовський Варсонофій, керівник Адміністративного секретаріату Московської Патріархії єпископ Солнєчногорський Сергій, голова Синодального інформаційного відділу В. Р. Легойда, секретар ВЗЦЗ з міжправославних відносин протоієрей Ігор Якимчук, помічник голови ВЗЦЗ протодиякон Володимир Назаркін, в.о. керівника особистого секретаріату Святішого Патріарха М.Г. Куксов.
В аеропорту Луганська Предстоятеля Руської Церкви зустрічали митрополит Луганський і Алчевський Іоанникій, голова Луганської обласної державної адміністрації В.М. Пристюк, голова Луганської обласної ради В.М. Голенко, мер м. Луганська С.І. Кравченко, генеральний консул Російської Федерації в місті Харкові В.І. Филип, духовенство Луганської єпархії.
Дівчата в національних українських костюмах піднесли Його Святості хліб-сіль.
Звертаючись до представників ЗМІ, Святіший Патріарх Кирил сказав:
«Я прибув до Луганська з пастирським візитом. Це моє перше відвідування Луганської землі, але не перше відвідування Донбасу; і приводом є чудова подія — 20-річчя заснування Луганської єпархії.
Луганськ, як і весь Донбас, займає особливе місце і в історії нашої колись єдиної Вітчизни, і в сучасному житті України. Це місце, де кувалася й кується економічна міць, де працюють люди-трудівники, де створюються матеріальні цінності, що мають велике значення для життя людини, суспільства й держави.
Але, насамперед, я хотів би сказати про віру жителів Луганської землі. Навіть у ті важкі часи, коли тут не вистачало храмів, коли тут не було єпархії, віра православна жила в серцях і розумі людей і допомагала їм у їхньому житті, праці, боротьбі. І сьогодні, радіючи успіхам Луганської єпархії за минулі 20 років, ми з вдячністю згадуємо попередні покоління віруючих жителів Луганська й області, і будемо підносити Богу подячну молитву про їх подвиг і труди — як і про труди всіх тих, хто сьогодні примножує духовне благополуччя Луганської землі і зміцнює матеріальне благополуччя України».
З аеропорту Святіший Патріарх вирушив до Свято-Володимирського кафедрального собору Луганська.
Прес-служба Патріарха Московського і всієї Русі