Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

14.09.2011. ВІННИЦЯ. Єпархія зустріла чесні мощі святителя Феофана Затворника

13 вересня, прибув ковчег з чесними мощами святителя Феофана Затворника та чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Казанська» (Вишенська) зі Свято-Успенського Вишенського монастиря у Рязанській області.
Святині перебувають в Україні з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира у рамках підготовки до святкування у 2015 році 200-річчя від дня народження святителя Феофана Затворника.
Перед тим, як прибути до Вінниці, чудотворна ікона та мощі святителя побували у Києві, Полтаві, Запоріжжі, Херсоні, Тернополі. У Вінниці святині зустрічали більше трьохсот священнослужителів єпархії на чолі з митрополитом Вінницьким і Могилів-Подільським Симеоном, та близько двох тисяч віруючих.
Зустріч відбулася біля Свято-Воскресенського храму м. Вінниці, звідки мощі були хресним ходом доставлені до Спасо-Преображенського кафедрального собору. Митрополит Симеон привітав паству з прибуттям до Вінниці великих святинь. Владика наголосив, що святитель Феофан Затворник, який народився майже 200 років тому, залишив величезну духовну спадщину у вигляді своїх письмових творінь, в яких кожна людина – і молода, і стара, і зовсім юна, незалежно від того, чи вона є мирською людиною, чи належить до чернечого звання, знайде для себе багато корисних порад, які допоможуть їй стати достойним громадянином як земної Батьківщини, так і майбутнього Небесного Царства.
Після прибуття до собору, перед чудотворною іконою Божої Матері та мощами святителя Феофана був відслужений короткий молебень. Одразу після молебню у храмі розпочалося всенічне бдіння, яке разом із митрополитом Симеоном звершував єпископ Шепетівський і Славутський Діонісій, котрий прибув у Вінницю на святкування Дня Тезоіменитства владики Симеона, яке відзначатиметься 14 вересня.
Чесні мощі святителя Феофана та ікона Пресвятої Богородиці «Казанська» перебуватимуть у кафедральному соборі до 19 години 14 вересня, а потім будуть перевезені до Свято-Троїцького Браїлівського жіночого монастиря, звідки відбудуть у свою обитель вранці 16 вересня.
Прес-служба Вінницької єпархії