Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

01.09.2011. ВІННИЦЯ. Першокурсники мед університету від митрополита Симеон отримали благословення на навчання

31 серпня у Вінницькому національному медичному університеті імені Миколи Пирогова відбулася традиційна посвята у студенти, абітурієнтів, котрі успішно склали вступні екзамени і заслужили право навчатися в одному з найбільших і найпрестижніших вузів Вінниці.
За традицією, після посвяти в першокурсники, майбутні лікарі отримали благословення на навчання від митрополита Вінницького і Могилів-Подільського Симеона. Владика побажав студентам натхнення, сил і Божої допомоги у вивченні медичної науки, яка допомагатиме їм повертати здоров’я і рятувати життя людям.
У благословення на навчання архієрей вручив студентам невеличкі іконки і побажав, щоби ці образи Спасителя, Божої Матері і угодників Божих завжди нагадували молодим людям про головні заповіді любові до Бога і ближнього, виконання яких допоможе їм у майбутньому стати справжніми лікарями, про яких люди говоритимуть: «Цей лікар від Бога, тому що його руками Бог творить справжні дива».
Митрополит Симеон привітав з початком нового навчального року ректора медуніверситету Василя Мороза і весь викладацький склад. Владика подякував педагогам за піклування не лише про навчання, а й про моральне і духовне виховання своїх студентів і побажав їм Божого благословення на наступаючий навчальний рік.
Прес-служба Вінницької єпархії