Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.08.2011. ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон благословив початок ювілейного хресного ходу з Браїлівського монастиря до Почаєва

19 серпня, після святкового богослужіння на честь свята Преображення Господнього у Свято-Троїцькій Браїлівській обителі відбулася ще одна урочиста подія. Митрополит Вінницький і Подільський Симеон благословив початок хресного ходу, який традиційно розпочинається на свято Преображення у Браїлові і завершується на свято Успіння Пресвятої Богородиці у Почаївській Лаврі.
Цього року хресному ході, взяли участь близько двохсот прочан. Як і минулі роки паломницьку групу очолив ігумен Іосаф (Ковецький). Разом зі своїми підопічними отцю Іосафу належить пройти кількасот кілометрів, щоб після фізичного і духовного труда отримати духовну насолоду від святкування у одному з найбільших монастирів України.
Владика Симеон благословив прочан і побажав щоб паломництво принесло їм, насамперед духовну користь і слугувало для спасіння душі. «Бажаю, щоб ніякі перепони, які можуть трапитися на вашому шляху, не зупинили вас у вашій богоугодній справі» — сказав архіпастир.
Враховуючи те, що хресний хід з Браїлова до Почаєва, пройшов випробування часом і, відсвяткувавши своє десятиліття, увійшов у традицію, владика Симеон благословив, щоб наступного року у хресному ході брали участь представники духовенства з усієї Вінницької єпархії, а хресний хід, який був до цього часу ініціативою Браїлівської обителі, набув би загальноєпархіального значення.
Прес-служба Вінницької єпархії.