Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.08.2011. ВІННИЦЯ. Митрополит Симеон взяв участь у святкуванні 100-річчя монастирського храму

20 серпня митрополит Вінницький і Могилів-Подільський Симеон взяв участь в урочистому богослужінні з нагоди престольного свята та 100-річчя храму на честь Святителя Митрофана Воронезького у Свято-Успенському жіночому монастирі с. Каларашовка у Молдові. Владиці Симеону співслужив єпископ Єдинецький і Брічанський Никодим. За богослужінням молилися численні представники духовенства і мирян з Молдови та України.
Митрополит Симеон прибув на святкування на запрошення настоятельки монастиря ігумені Єфросінії, котра свого часу була насельницею Корецького монастиря і з давніх пір знайома з владикою Симеоном.
Цей візит вінницького архієрея до Каларашовського монастиря був не першим за останні декілька років. Протягом певного часу після смерті попередника єпископа Никодима — владики Доримедонта Єдинецька кафедра залишалася вакантною, і митрополит Симеон був одним з тих архієреїв, кого настоятелька запрошувала на святкові богослужіння до обителі. Ось і тепер, за радицією, матінка Єфросинія запросила владику Симеона на урочистості.
Окрім дружніх стосунків з вінницьким архієреєм, Каларашовський монастир історично пов’язаний з м. Могилів-Подільським, яке територіально належить до Вінницької єпархії. Свого часу багаті мешканці Могилева були меценатами будівництва Каларашовської обителі.
Цей історичний факт нагадав у своєму вітальному слові митрополит Симеон. Владика побажав, щоб і надалі продовжувалися дружні стосунки між Єдинецькою і Вінницькою єпархіями, а українські паломники частіше відвідували молдовську обитель. Владика побажав Божої допомоги ігумені та сестрам обителі та передав їм ікону Успіння Пресвятої Богородиці – у подарунок храму-ювіляру.
Настоятельниця монастиря подякувала вінницькому архієрею за молитви і добрі побажання, а єпископ Никодим привітав владику Симеона з возведенням у сан митрополита та подарував йому білий митрополичий клобук.
Прес-служба Вінницької єпархії.