Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.08.2011. КИЇВСЬКА ОБЛАСТЬ. Архієпископ Білогородський Миколай освятив хрест для храму на території Державної пенітенціарної служби України

19 серпня за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира, вікарій Київської Митрополії УПЦ архієпископ Білогородський Николай звершив чин освячення хреста для храму на честь Преображення Господнього, який знаходиться на території Державної пенітенціарної служби України.
За богослужінням молилися: керівництво Державної пенітенціарної служби на чолі з керівником відомства генерал-майором внутрішньої служби Олександром Лісіцковим, представники державних органів влади і громадськості.
Після освячення хрест було встановлено на купол Преображенського храму.
Потім владика Николай привітав присутніх зі святом і передав благословення та молитовні побажання від Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.
Також до присутніх звернувся начальник відомства Олександр Лісіцков: «Сьогодні дуже важливий день для нас, світлий і радісний. Віра та духовність завжди допомагали людям у найтяжчі хвилини життя. Нехай і сьогодні вони зігріють кожного у благих справах».
Архієпископ Николай також оглянув будівництво храму й відвідав музей Державної пенітенціарної служби України, де залишив запис у книзі Почесних гостей.
19 серпня 2010 року, у день свята Преображення Господнього, на території Державного департаменту України з питань виконання покарань Блаженніший Митрополит Володимир освятив місце під будівництво майбутнього храму на честь Преображення Господнього.
xram.com.ua