Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.08.2011. КИЇВ. Голову комітету сімей воїнів, загиблих в Афганістані нагороджено орденом УПЦ

14 серпня, в день Походження чесних дерев Животворящого Хреста Господня, вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій, Голова Синодального відділу УПЦ у справах пастирської опіки воїнів-інтернаціоналістів, звершив Божественну літургію у Воскресенському (афганському) храмі м. Києва, настоятелем якого він є.
Йому співслужили благочинний Іванківського району Київської єпархії протоієрей Іоанн Токарук, духовенство храму. На Малому вході, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, за багаторічне гідне служіння Православній Церкві єпископ Феодосій поклав на протоієрея Іоанна ієрархічну нагороду — Хрест з прикрасами.
Після Божественної літургії було звершено традиційне для цього дня освячення меду нового урожаю, злаків і благовонних трав. На завершення богослужіння єпископ Феодосій привітав тих, що молилися зі святом, а також звернувся зі словами вдячності та поздоровлення до старости храму, Голови комітету сімей воїнів, загиблих в Афганістані, А. В. Шипової. Алла Василівна 12 серпня відзначила 75-річчя з дня свого народження. Останні 20 років вона присвятила храму, його відродженню, реставрації, благоустрою. Сьогодні, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, в благословення за старанні труди на благо Православної Церкви і у зв’язку з ювілеєм, єпископ Феодосій вручив А. Шиповій церковну нагороду — орден святої великомучениці Варвари II-го ступеню.