Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

22.07.2011. КИЇВ. У День Хрещення Русі разом молитимуться Святіший Патріарх Кирил, Святіший і Блаженніший Патріарх Ілія II, і Блаженніший Митрополит Володимир

25 липня, напередодні Дня святкування Хрещення Русі України приїде Святіший і Блаженніший Патріарх Ілія ІІ, Католикос-Патріарх всієї Грузії, архієпископ Мцхетський і Тбіліський, Митрополит Піцундський і Сухумо-Абхазький, а наступного дня, 26 липня, прибуде Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил.
27 липня, напередодні дня пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира, Святіший Патріарх Кирил, Святіший і Блаженніший Патріарх Ілля II і Блаженніший Митрополит Володимир звершать молебень біля пам’ятника Хрестителю Русі на Володимирській гірці. У богослужінні візьмуть участь члени Священного Синоду, собор ієрархів з України та Росії, духовенство.
28 липня, у день святкування Хрещення Русі, день Тезоіменитства Предстоятеля Української Православної Церкви, на Соборній площі Києво-Печерської Лаври буде відслужена святкова Божественна літургія.
Очікується, що в урочистих заходах, як і в попередні роки, візьмуть участь тисячі вірян Української Православної Церкви. Уже зараз до столиці прибувають сотні паломників з усіх куточків країни, аби разом зі Святішим Патріархом Кирилом, Святішим і Блаженнішим Патріархом Ілією ІІ і Блаженнішим Митрополитом Володимиром помолитись за богослужінням у цей знаменний день.