Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

06.06.2011. ВІННИЦЯ. Відбулася дев’ята Всеукраїнська педагогічна конференція

04 червня 2011 року на базі просвітницького центру Свято-Хресто-Воздвиженського храму м.Вінниці відбулася дев’ята Всеукраїнська науково-практична педагогічна конференція «Шляхи співпраці загальноосвітніх закладів та недільних шкіл у духовному вихованні підростаючого покоління»
Вчене зібрання почалося з молебну перед початком доброї справи, який очолив керуючий Вінницькою єпархією – Архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, який у вітальному слові, виголошеному одразу після молитви, підкреслив необхідність докладати максимальних зусиль для втілення викладання предмету «Основи християнської культури» у середніх школах, не зважаючи на усі перешкоди, що дасть позитивний результат лише за умови високого духовного та морального рівня самих вчителів.
Далі мав настоятель Свято-Хресто-Воздвиженского храму м. Вінниці – протоієрей Миколай Давидовський, який подякував викладачам, присутнім у залі, за активне втілення у педагогічну практику християнської компоненти, не дивлячись на чисельні перепони. Потім доповідач поділився з присутніми своїми думками і практичними розробками стосовно методик, які використовуються у роботі православного дитячого садка, який діє вже п’ять років при Хресто-Воздвиженському храмі м. Вінниці (на даний час у ньому виховується понад 80 дошкільнят, є 6 груп дітей), а також побажав усім створювати на місцях подібні заклади, не зважаючи на усі перепони.
Від Хмельницької єпархії, з благословення Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського АНТОНІЯ у роботі конференції взяв участь секретар Хмельницької єпархії – протоієрей Олександр Дацюк, виступивши з доповіддю «Особистість викладача предметів духовного і морального спрямування», у якій поділився напрацюваннями і власними думками стосовно того, хто може і мусить викладати предмети духовно-морального змісту у ВНЗ, а також методичними розробками кафедри теології Хмельницького інституту МАУП і викладачів Недільної школи Свято-Покровського кафедрального собору м.Хмельницького.
Загальна кількість учасників конференції була біля 300 чоловік. Подальші доповіді були спрямовані на обговорення проблем і сприяння створенню умов для запровадження основ православної культури і етики у навчальні заклади різних рівнів.
Результатом роботи вченого зібрання став активний обмін досвідом учасників конференції щодо викладання предметів духовного і морального спрямування у навчальних закладах і Недільних школах. Доброзичлива атмосфера створювала сприятливі умови для спілкування і плідної праці протягом усього часу, який тривала конференція .