Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

02.05.2011. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви возвів намісника Києво-Печерської Лаври у сан митрополита

1 травня у Фомину Неділю, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир очолив Божественну літургію на соборній площі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Йому співслужили собори архієреїв Української та Руської Православних Церков, а також насельники монастиря у священному сані.
За богослужінням (на Малому вході) Блаженніший Владика за заслуги перед Святою Церквою та у зв’язку із 50-річчям від дня народження возвів намісника Лаври архієпископа Павла у сан митрополита із титулом «Вишгородський і Чорнобильський».
Також Первосвятитель відзначив кліриків Київської єпархії богослужбовими нагородами. Зокрема, діловод Канцелярії Київської Митрополії ігумен Аркадій (Демченко) возведений у сан архімандрита; клірики столичного храму Всіх святих протоієреї Віктор Дроботій та Віктор Івашук нагороджені правом носіння митри; ієродиякон Лавр (Соломонов) нагороджений правом носіння подвійного ораря.