Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.04.2011. ЛУЦЬК. Благодатний вогонь прибув на Волинь

22 квітня, напередодні світлого Христового Воскресіння делегація Української Православної Церкви на чолі із ректором Київських духовних шкіл архієпископом Бориспільським Антонієм, секретарем Предстоятеля УПЦ архієпископом Переяслав-Хмельницьким Олександром та єпископом Макарівським Іларієм перебувала в Єрусалимі з метою доставки в Україну Благодатного вогню.
До складу делегації був включений і голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.
На прохання Предстоятеля УПЦ митрополита Володимира для повітряного паломництва керівництвом АНТК імені О.К. Антонова був виділений літак АН-74Т.
В п’ятницю паломники з України мали можливість побувати на особливих місцях земного життя Спасителя та поклонитись Гробу Господньому.
З молитвою і сльозами пройшли Хресною дорогою, по якій Іісус Христос ніс хрест на Голгофу. Молились у храмі святого благовірного князя Олександра Невського, що біля судного порогу.
У Велику Суботу, 23 квітня паломники з України з радістю та невимовним трепетом у храмі Воскресіння Господня у Єрусалимі на живо спостерігали за чудесним явленням вогню. Волинські паломники стояли в декількох метрах від Гробу Господнього і одні з перших отримали Вогонь.
Після сходження Вогню паломники вирушили з міста Єрусалиму до аеропорту Бен Гуріон в місто Тель-Авів. Пройшовши відповідну реєстрацію та митний контроль, літаком о 22-ій годині прибули на рідну Україну. Всі втомлені, але радісні, подякувавши Богу за Його милість, автобусом вирушили до своїх київських храмів, а волинські паломники єпархіальним автомобілем помандрували до сучасної столиці Волині міста Луцька. Так здійснилась і завершилась ще одна паломницька благодатна мандрівка на Святу Землю і в град Єрусалим.
24 квітня о 2-ій годині під час Пасхального богослужіння Благодатний вогонь був доставлений до Свято-Покровського кафедрального храму Луцька .
Його зустріли православні лучани на чолі з митрополитом Ніфонтом. З невимовною радістю та трепетом віруючі люди рознесли вогонь по своїх домівках. Також Вогонь був доставлений у Володимир-Волинську єпархію та розданий по всіх районах Волинської області.