Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.04.2011. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви привітав духовенство і мирян зі світлим Христовим Воскресінням

Традиційно на другий день світлого свята Пасхи Блаженніший Владика вітає духовенство і вірян зі святом Воскресіння Христового.
25 квітня Предстоятель Української Православної Церкви звершив пасхальну Вечірню в Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври.
За богослужінням також молились: митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, керуючий справами УПЦ архієпископ Білоцерківський і Богуславський Митрофан, ректор Київських духовних академії і семінарії архієпископ Бориспільський Антоній, секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, єпископи: Макарівський Іларій, Яготинський Серафим, Васильківський Пантелеімон та Броварський Феодосій.
Після богослужіння від імені вікарних архієреїв, духовенства, чернецтва Київської єпархії та боголюбивих мирян єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр зачитав Слово, в якому прозвучали вітальні слова в адрес Предстоятеля нашої Церкви:
«Христос Воскрес, і світло Воскресіння наповнює радістю православну віруючу душу. У двох словах святкового вітання «Христос Воскрес» ми висловлюємо всю сутність нашої віри, всю міць і непохитність нашої надії на Господа Бога і вічне життя.
Світлом Свого Воскресіння нехай Христос просвітить наші душі і скорботи наші зверне в невгасиму духовну радість, яку по Його ж Божественному слову, ніхто і ніщо не може від нас відняти. Нехай дух наш співає Воскреслому Господу і прийме від Нього світло і мир».
Після цього Першосвятитель привітав присутніх із святом Воскресіння Христового.
«Я сердечно дякую вам за сьогоднішні поздоровлення із Святом Пасхи – днем Воскресіння з мертвих нашого Христа і Спасителя. Я бажаю вам від Воскреслого Господа стати свідками воскресіння своїм життям, своїми помислами та своїми ділами. Я бажаю, щоби ми у всі дні нашого життя радіти Воскрелому Господу та молилися Йому, аби Він простив і наставив нас на праведне життя, яке приведе у життя вічне», — сказав Митрополит Володимир.
По закінченні Предстоятель благословив духовенство, чернецтво та вірян іконочками Воскресіння Христового, а кожна дитина, яка цього дня прийшла до храму, отримала із рук Владики Володимира пасхальні солодощі.