Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

15.04.2011. КИЇВ. Блаженніший Митрополит Володимир вручив нагороди благодійникам за зведення каплиці в Антарктиді

14 квітня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі вручив церковні нагороди групі осіб, які посприяли виготовленню, доставці, спорудженню каплиці в ім’я святого рівноапостольного князя Володимира на українській антарктичній станції «Академік Вернадський» в березні цього року.
Зокрема, ордени Святого рівноапостольного князя Володимира ІІІ-го ступеню були вручені: директору національного арктичного наукового центру Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України Валерію Литвинову, директору фонду підтримки ветеранів Арктики і Антарктики Володимиру Кошелеву, керівнику Української антарктичної експедиції Миколі Маковію, а голову Ради опікунів благодійного фонду «Участіє» Сергія Михайлова було відзначено орденом Святого великомученика Георгія Побідоносця.
На заході також був присутній голова Синодального військового відділу УПЦ архієпископ Львівський і Галицькій Августин.
Каплиця рівноапостольного князя Володимира на українській антарктичній станції «Академік Вернадський» є найпівденнішою на земній кулі й була зведена за благословенням Блаженнішого Митрополита Володимира. За його дорученням архієпископ Львівський і Галицький Августин вирушив на станцію разом з полярниками і освятив місце для каплиці. У ній можуть одначасно молитися до 30 чоловік.