Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.04.2011. ВІННИЦЯ. Молодіжна «Православна кают-компанія» міста відсвяткувала свято Благовіщення

7 квітня в конференц-залі вінницької компанії «Регіон-інформ» відбулась друга зустріч активістів молодіжної групи «Православна кают-компанія»
На початку зібрання слово взяв керівник місіонерського відділу Вінницької єпархії – протоієрей Віталій Голоскевич, який привітав усіх присутніх зі святом Благовіщення.
Потім молоді люди почали обговорювати ідеї проведення різних заходів, як розважального характеру, так і більш серйозного спрямування. Зокрема, перед присутніми виступив Олександр Федоришен, який подав ідею проведення православного квесту у м. Вінниці. Він розповів, що собою являє такий квест та поділився досвідом його проведення. Після нього взяв слово Олександр Наконечний. Він розповів про організаційні моменти та запропонував маршрут майбутнього квесту. Цікаво, що кожен із присутніх міг задати питання та внести свою пропозицію.
Потім присутнім був продемонстрований зворушливий відеозапис про онкохворих дітей, після якого у залі запала тиша. Учасники зустрічі пропонували різні варіанти допомоги таким дітям. Це і здача крові, і грошова допомога, і просто слова підтримки, які так необхідні цим дітям та їхнім батькам.
Після цього до присутніх звернувся протодиякон Владислав Демченко, котрий розповів про запланований на червень молодіжний хресний хід на Іосафатову Долину та запросив усіх взяти у ньому участь.
І на завершення зустрічі всі приступили до спільної трапези. Всі знову дякували владиці Симеону та директору компанії «Регіон-інформ» Юрію Петровичу Меланішену за допомогу в організації зустрічі. Молоді люди сподіваються, що їхні зустрічі будуть проходити частіше, що дасть змогу вирішити серйозні питання та просто цікаво поспілкуватись.
А поки що всі продовжують спілкуватись у інтернеті та чекають на нові зустрічі.
Прес-служба Вінницької єпархії