Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.04.2011. КИЇВ. Єпископ Феодосій провів нараду з керівництвом громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів

7 квітня, день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці вікарій Київської Митрополії єпископ Броварський Феодосій звершив Божественну Літургію в Свято-Воскресенському (Афганському) храмі столиці, настоятелем якого він являється. На завершення Літургії владика привітав тих, що молилися зі святом і звернувся з проповіддю про покірність волі Божій і смирення, яке було властиво Матері Божій, і якому усі ми по змозі повинні наслідувати.
Владика привів приклад життя Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира як зразок такого наслідування і слухняності Богові, розповівши про життєвий девіз Предстоятеля Української Православної Церкви — «ніколи нічого не проси і ні від чого не відмовляйся».
Після богослужіння відбулася зустріч єпископа Феодосія з керівниками громадських організацій воїнів-інтернаціоналістів: Головою Української спілки ветеранів Афганістану генерал-майором Сергієм Червонописким і його заступниками, а також головою правління Київської міської спілки ветеранів Афганістану Миколою Гончаренко. Крім того в зустрічі взяв участь ветеран Афганістану, начальник Головного управління контролю по благоустрою м. Києва КМДА Сергій Садовой.
На нараді обговорювалися ідеї зведення по Україні храмів і каплиць в пам’ять про полеглих воїнів, визначення небесного покровителя інтернаціоналістів, загальноцерковного поминання воїнів у встановлені дні. Також обговорювалися питання соціальної реабілітації і духовної опіки воїнів-інтернаціоналістів духовенством Української Православної Церкви.