Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.03.3011. ВІННИЦЯ. Архієпископ Симеон взяв участь у виїзному засіданні обласної влади

25 березня архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон, на запрошення голови Вінницької ОДА М.В.Джиги, взяв участь у спільному виїзному засіданні колегії облдержадміністрації та обласної ради, яке проходило у смт. Крижопіль.
На розгляд були поставлені заходи по удосконаленню надання первинної медичної допомоги населенню; організація благоустрою та поліпшення санітарного стану території області при підготовці до Великодніх і Травневих свят, а також підготовка до відзначення 25 – річниці Чорнобильської катастрофи.
Колегія відбулась за участю голови Вінницької обласної державної адміністрації М.В. Джиги, голови обласної ради С.П. Татусяка, членів колегії облдержадміністрації та президії обласної ради, голів райдержадміністрацій, голів міст та районних рад, начальників обласних управлінь, установ та організацій, начальники відділів інфраструктури райдержадміністрацій.
Архієпископ Симеон, який представляв на засіданні Вінницьку і Тульчинську єпархії УПЦ, висловив свої думку щодо удосконалення надання первинної медичної допомоги населенню та вирішення проблем сільської медицини.
Головним питанням, якого торкнувся у своєму виступі архієрей, була організація благоустрою та поліпшення санітарного стану території області при підготовці до Великодніх та Травневих свят. Владика Симеон,зокрема поінформував про те, що настоятелі храмів у обов’язковому порядку піклуються про підготовку до свята Пасхи як самих храмових споруд, так і прилеглої території та подякував керівникам влади на місцях за сприяння у виконанні цих робіт. Владика також закликав до організації передсвяткових суботників, під час яких необхідно привести у належний стан вулиці міст і сіл, прибрати свої подвірэя, побілити дерева тощо.
Разом із тим архіпастир наголосив, що не належним чином у нас вшановується пам’ять померлих предків. Владика звернув увагу уасників колегії на велику кількість запущених цвинтарів, які зали-шаються неприбраними навіть на свято Пасхи. Його Високопреосвященство закликав світську владу об’єднати зусилляз настоятелями парафій на місцях і разом приділити увагу нелише передсвятковому прибиранню кладовищ, а й утриманню їх у належномустані і в подальшому.
Говорячи про підготовку до Великодніх свят, архієпископ Симеон висловив подяку керівництву ГУ УМВС України у Вінницькій області за постійну підтримку правопорядку біля храмів під час церко-вних свят та проведення релігійних заходів.
Владика розповів про співпрацю єпархії з ГУ МНС у Вінницькій області у питаннях збе-реження відвогню храмових споруд та житла громадян.
По закінченні виступу архієпископ Симеон повідомив, що в день відзначення 25-ої річниці Чор-нобильської катастрофи, 25 квітня, в усіх храмах єпархії будуть відслужені заупокійні богослужіння, а духовенство і віруючівізьмуть активну участь у відзначенні сумної річниці.
Прес-служба Вінницької єпархії.