Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.03.3011. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви благословив мандрівників «Команди Eguites» на міжполярний переліт

31 березня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир у своїй резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі прийняв мандрівників «Команди Eguites».
«Команда Eguites» з’явилася 1998 року. Її учасники — Голтіс, Костянтин Могильник та Андрій Супрун поставили своєю метою дослідження можливостей людського організму. Кожен із них захоплюється довершеністю створеної Богом природи та прагне глибше пізнати її закони. Відомі своїми екстремальними подорожами, Голтіс, Костя та Андрій у 2008 році в період Різдвяного посту здійснили перехід Атлантичного океану. Особливість їхньої подорожі у тому, що впродовж цього часу жоден з учасників команди не вживав їжі.
Зараз команда розпочинає підготовку до нового проекту «Від полюсу до полюсу». Зокрема, міжнародна група льотчиків і мандрівників у 2012 році збираються здійснити переліт від Північного до Південного полюсу Землі. Така подія відбуватиметься вперше, оскільки жоден літак ще не здійснював прямого міжполярного перельоту і може відбутися востаннє, оскільки за прогнозами, в 2014 році крига на Північному полюсі скресне, що зробить неможливим посадку літака. Тому метою данної акції є привернення уваги людей до стрімких та небезпечних змін у природі.
Перед початком нової справи мандрівники попросили благословення у Предстоятеля Української Правослвної Церкви. Блаженніший Владика благословив гостей образочками Христа Спасителя та побажав Божої допомоги у справах.