Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

31.03.3011. ХМЕЛЬНИЦКИЙ. В день 67-ї річниці визволення міста від німецько-фашистських загарбників владика Антоній взяв увчасть в урочистій церемонії покладання квітів

25 березня 1944 року військами І-ого Українського фронту місто Проскурів було визволене від німецько-фашистських загарбників. З того часу минуло вже 67 років, але ніколи не зітреться з народної пам’яті безсмертний подвиг солдатів, партизанів-підпільників, героїв тилу, відвага й мужність воїнів-визволителів, які завоювали для наступних поколінь мир і свободу.
25 березня в день відзначення 67-ї річниці визволення міста Хмельницького від німецько-фашистських загарбників, відбулася урочиста церемонія покладання вінків і квітів до пам’ятників та обелісків на Військовому кладовищі, біля Вічного вогню та Меморіалі Слави. Участь в святковому заході взяли митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній, Хмельницький міський голова Сергій Мельник, голова Хмельницької обласної ради Микола Дерикот, перший заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Вадим Гаврішко, від обласної ради організації ветеранів України Володимир Купратий та Григорій Атаманюк, від міської ради організації ветеранів України Мунір Садиков та Тимофій Величко. У покладанні квітів до пам’ятників та обелісків на честь визволителів рідної землі взяли участь визволителі міста, учасники Проскурівського підпілля, ветерани Великої Вітчизняної війни, депутати обласної та міської рад, представники місцевих політичних партій та громадських організацій, представники духовенства, керівники підприємства, установ та організацій міста й області, громадськість обласного центру. У хвилині мовчання учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю тих, хто поліг в жорстоких боях, визволяючи рідну хмельницьку землю від фашизму.