Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.03.2011. КИЇВ. В Хрестопоклонну неділю Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божествену Літургію в Трапезному храмі Лаври

27 березня в третю неділю Великого посту, що зветься Хрестопоклонною, Блаженніший Митрополит Володимир звершив Божественну Літургію святителя Василія Великого в Трапезному храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.
Блаженнішому Митрополиту співслужили: архієпископ Запорізький і Мелітопольский Лука, архієпископ Бориспільський Антоній, єпископ Васильківський Пантелеімон та духовенство монастиря.
Звертаючись до віруючих зі словами настанови, Архіпастир розповів про молитовне шанування Животворящого Хреста та несення життєвого хреста кожним, хто бажає йти за Господом.
За богослужінням молився нещодавно обраний міський голова Запоріжжя Олександр Сін. Після богослужіння Архіпастир поздоровив градоначальника із святом та побажав Божої допомоги у трудах на благо Запорізького краю.
Напередодні, Первосвятитель відправив Всеношну в Трапезному храмі Лаври, по закінченні якої був звершений чин виносу хреста. Після того, як хрест було покладено на спеціально підготовленому місці посеред храму, Митрополит Володимир разом із духовенством та віруючим молитовно вклонилися святині.