Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

28.03.2011. ХАРКІВ. Митрополит Никодим зустрівся із Патріархом Феофілом ІІІ

27 березня митрополит Харківський і Богодухівський Никодим зустрівся із Патріархом Єрусалимським Феофілом ІІІ.
Ієрархів пов’язує піввікова дружба з часів, коли митрополит Харківський і Богодухівський Никодим виконував послух екзарха в Центральній і Південній Америці.
Його Блаженство побажав владиці Никодиму багатьох років в доброму здоров’ї, духовної наснаги у невтомному подвигу пастирського служіння, до якого його 90 років тому закликав Господь. «Ваш розум набагато важливіше, ніж фізичні сили», — наголосив Блаженніший Патріарх Єрусалимський. На знак любові і на молитовну пам’ять він підніс владиці Никодиму архієрейську панагію.
В день народження вікарія Харківської єпархії архієпископа Ізюмського Онуфрія, Патріарх Феофіл вручив йому святу чашу і квіти освячені в Єрусалимі на Гробі Господньому.
Також на служіння своєму народові, Блаженніший Патріарх Єрусалимський Феофіл III благословив Харківського міського голову Геннадія Кернеса і голову Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.
На згадку про відвідини Харкова митрополит Харківський і Богодухівський Никодим вручив Патріарху Єрусалимському ікону Божої Матері Озерянської — Покровительки Слобожанщини, виконану харківськими майстрами.
Його Блаженство також побував у Благовіщенському соборі, де приклався до мощей святителя Мелетія і священномученика Олександра.