Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.03.2011. КИЇВ. В духовній академії відбулося відкриття ІІ щорічної студентської конференції

15 березня у КДА відкрилася ІІ щорічна студентська конференція «Студентська наука в духовній школі».
Конференція присвячена 150-річчю від дня смерті великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка.
В роботі конференції взяли участь представники 11 духовних закладів України: Київської духовної академії, Почаївської, Харківської, Волинської, Таврійської, Полтавської, Одеської духовних семінарій, Сумського та Чернігівського училищ, а також Черновецького богословського інституту та Ужгородської богословської академії імені святих Кирила і Мефодія.
Відкриваючи пленарне засідання, ректор КДА архієпископ Бориспільський Антоній побажав учасникам конференції плідної роботи.
Після проректор з наукової роботи Київського університету права доцент Олена Чернецька зачитала вітальне слово ректора Київського університету права НАН Юрія Бошицького організаторам та учасникам конференції. Київська духовна академія знаходиться в партнерських відносинах з Київським університетом права, з яким підписано договір про співпрацю, згідно з яким сторони будуть сприяти організації спільних конференцій і симпозіумів, здійснювати спільні видавничі проекти. У цьому році студенти Київського університету права також взяли участь у роботі конференції «Студентська наука в духовній школі».
Доповідь Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира на тему: «Релігійне світобачення Тараса Шевченка» зачитав секретар Вченої ради КДА протоієрей Володимир Коцаба. У своїй доповіді Його Блаженство зазначив: «Шевченко не був атеїстом, але й назвати його глибоко церковною людино теж навряд чи можлива. Усе своє життя Кобзар перебував у духовному пошуку. Він шукав здійснення вищої правди, Божої правди. Пошук її був непростим, сповнений сумнівів, бунтарства та вільнодумства. І сьогодні, згадуючі Тараса Шевченка, ми, як християни, маємо, перш за все, піднести щіру спільну молитву за цю талановито людину. Людину, глибоко вкорінену в тисячолітній традиції християнської вірі українського народу».
З доповіддю «Внесок Київської духовної академії в розвиток українознавства (ХІХ-ХХ стт.)» Виступив ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній. У своєму виступі, владика ректор приділив особливу увагу розвитку українознавства в стінах Київської духовної школи і найбільш активним його діячам.
Після закінчення пленарного засідання робота конференції продовжилася по п’яти секціях:
«Історія духовних шкіл»;
«Богослов’я та біблеїстіка»;
«Церковно-практичні дісціпліні»;
«Історія церкви»;
«Українознавство».