Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.03.2011. ЛУЦЬК. Депутати обласної ради звернулися до волинян щодо сприяння будівництва Храму Всіх Святих Землі Волинської

Шановні волиняни!
Із щирою надією звертаємося до усіх, хто сповідує віру у Всевишнього та плекає любов до рідного краю. Наш заклик – до великого й малого бізнесу, до лідерів політичних й громадських об’єднань, активістів громад і народних обранців, до кожного, хто прагне піднесення духовного над ницим.
В історію Старого світу Волинь увійшла, як територія, де зародилась княжа доба, міжнародна дипломатія і вперше виникла ідея об’єднання церков. Давні традиції храмобудівництва і християнського подвижництва не забуті й сьогодні.
За роки Незалежності на Волині засяяли куполами майже півтисячі нових церков. Ще близько двохсот споруджуються і реставруються зараз.
Наш край славний і ревними вірянами. До Собору Волинських святих входять 32 угодники Божі. На їхню честь, у шану предкам, задля історичної пам’яті і духовного відродження сьогодення ми, волиняни, зводимо величний храм-символ – Собор Усіх Святих Землі Волинської.
Просимо усіх про посильну допомогу. Церква завжди молиться за кожного зі своїх благодійників. Історія завжди пам’ятає тих, хто її творить.
Наші сподівання — на Вашу підтримку.