Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

08.03.2011. ЛУЦЬК. У Прощенну неділю митрополит Ніфонт попросив прощення у духовенства і віруючих волинян

В неділю митрополит Луцький і Волинський Ніфонт після вечірнього богослужіння в Свято-Покровському кафедральному храмі міста прочитав молитви для тих, хто вступає в дні Великого посту і благословив усіх на цей благодатний подвиг. Вперше в цьому році устами архіпастиря була прочитана постова молитва «Господи и Владыко живота моего».
Після першого постового Богослужіння владика Ніфонт звернувся до віруючих волинян зі словами проповіді, в якій розкрив красу та значення посту в житті православного християнина. «В дні Великого Посту слід заглянути в своє серце та розпочати щире покаяння. Віруючим людям треба обов’язково приступити два або навіть три рази до Святого Таїнства Причастя.
Ми живемо в світі, як в пустелі, де панує гріх та беззаконня. Колись святі втікали в пустелі, а наше життя, тих хто спасається в миру – це втікати від гріха і жити з Богом. Православні християни щасливі, що мають можливість у дні посту щиро покаятись і поєднатись з Богом в Таїнстві Причастя. Церква так званими підготовчими неділями готувала нас до цих благодатних днів. В ці неділі ми чули євангельські читання, які готують людину до щирого покаяння і показують майбутнє вічне життя»,- зауважив митрополит.
Також владика у своєму слові попросив прощення у всіх присутніх. «Я недостойний ваш архієрей часто багатьох ображав, хоча повинен завжди бути прикладом. Смиренно прошу у всіх кого образив прощення і всіх вас благословляю на подвиг Великого посту». Після цього митрополит благословив усіх священнослужителів міста та єпархії, студентів Волинської духовної семінарії та усіх присутніх парафіян.