Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

04.03.2011. ЛЬВІВ. Відбулась зустріч міського голови із керівниками релігійних конфесій

3 березня у Львові міський голова Андрія Садового зустрівся із керівниками релігійних конфесій регіону.
Від Української Православної Церкви на зустрічі були присутні керуючий Львівською єпархією архієпископ Львівський і Галицький Августин та вікарій Львівської єпархії єпископ Дрогобицький Філарет.
Серед важливих питань – співпраця із владою у соціальній сфері. Також представники конфесій ініціювали створення у Львові Ради церков, що знайшло пітриму міського голови.
Під час зустрічі обговорили критичну ситуацію, з якою стикнулись релігійні організації щодо оплати за спожитий природний газ та звільнення від орендної плати. Голови конфесій у Львові мають намір спільно з міською владою ініціювати звернення до Президента та уряду допомогти врегулювати це питання.
Також під час зустрічі було обговорено пропозицію винесення ікони Львівської Богородиці на вулиці міста під час святкування Дня міста 6-7 травня.
Ікона Львівської Богородиці є одною з найцікавіших та найзагадковіших пам’яток української церковної культури. Символічно, що даруючи свою Милість та Материнську опіку місту, Пресвята Богородиця Одигітрія упродовж всієї історії благословляла Своєю благодатною присутністю усі традиційні громади Львова. Зараз ікона перебуває в музейній каплиці Львівської галереї мистецтв.
Прес-служба Львівської єпархії