Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.03.2011. ВІННИЦЯ. Пройшла акція «День без комп’ютера»

Не секрет, що нинішня молодь живе здебільшого у віртуальному світі комп’ютера, де знаходить для себе і роботу, і розваги. За допомогою комп’ютеру та мережі Інтернет стає все легше звершувати віртуальні подорожі до будь-якої країни світу і спілкуватися з її мешканцями. При цьому молоді люди не мають часу для того, щоб помилуватися красою реальної природи і поспілкуватися один з одним віч-на-віч. Щоб допомогти молодим людям зустрітися і мати живе спілкування та ще й на фоні прекрасної природи, благочинний Мурованокуриловецького району протоієрей Василій Балан задумав провести акцію «День без комп’ютера», до якої залучив молодих парафіян свого храму.
27 лютого сімнадцять молодих людей, місцевих старшокласників, разом із батюшкою пішли в похід до засніженого лісу. Перед початком походу у місцевій каплиці було відслужено молебень, після якого розпочалася десятикилометрова подорож. Вона потребувала від учасників певноїх фізичної підготовки, адже дорога проходила по глибокому снігу. Тим не менше, настрій у всіх був чудовий і бадьорий.
Окрім дітей і священика у поході брали участь депутат районної ради Віктор Ферманюк з дружи-ною та вчитель Неруш Володимир Олександрович, які зацікавилися ідеєю батюшки.
Під час походу молоді люди спілкувалися зі священиком і один з одним на різну тематику. Велика увага приділялася духовним питанням. Під час зупинок учасники походу брали участь у різномані-тних конкурсах та іграх. Було розпалено багаття, біля якого усі зігрілися та смачно пообідали.
Додому всі поверталися з приємною втомою, усміхненим обличчям і масою чудових вражень. Згадуючи про проведений час, хлопці і дівчата запитували у свого священика: «Коли підемо насту-пного разу…?» А це означає, що день без комп’ютера не пройшов даремно і приніс молоді задо-волення і духовну користь.
Прес-служба Вінницької єпархії
Мурованокуриловецький район