Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

День православной молодежи

15.02.2011. ЗАПОРОЖЬЕ. В епархии отметили день православной молодежи
13 февраля по благословению архиепископа Запорожского и Мелитопольского Луки православные молодежные организации епархии по случаю дня православной молодежи провели мероприятие в Доме культуры «Орбита» города Запорожья. Принять участие в торжествах приехали молодые православные христиане со всей епархии. Архиепископ Лука первым обратился с пожеланиями к юношам и девушкам.
Поздравить православную молодежь пришел городской голова Александр Син. Он выразил радость, что в городе появляются такие православные праздники, которые способствуют возрождению духовности среди жителей, и пожелал молодым людям, чтобы они были достойными христианами и гражданами своей Родины.
В программе праздничных мероприятий были веселые конкурсы, где ребята могли проявить свою силу, находчивость и смекалку. Свое боевое мастерство продемонстрировали казаки из Федерации казачьих боевых искусств «Спас». На фотовыставке молодые люди имели возможность пообщаться между собой и со священнослужителями, приобрести новые знакомства и друзей.
В завершении праздника был показан спектакль, подготовленный православной молодежью Запорожья под руководством протоиерея Вячеслава Власенко.

18.02.2011. КРИВИЙ РІГ. Відбувся з’їзд молодіжних братств єпархії
15 лютого увесь православний світ відзначав день православної молоді. За благословенням усіх глав помісних Православних Церков це свято було офіційно затверджене у 1992 році на 14-ій асамблеї Всесвітнього православного молодіжного руху «Сіндесмос» (із грецької «сіндесмос» перекладається як «союз»). Таку назву отримало Всесвітнє братство православної молоді, яке було створене у 1953 році у Франції.
За благословенням архієпископа Криворізького і Нікопольського Єфрема криворізька православна молодь відзначає своє свято. Розпочалися ці зустрічі з ініціативи братства нікопольського Спасо-Преображенського собору та братства ім. Петра Могили при криворізькому храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Останнє традиційно організовує з’їзд та приймає в себе гостей. Цього року прибула молодь із храмів Кривого Рогу, Нікополя та Інгульця. Своїх духовних чад підтримали і священики: протоієрей Миколай Марущак, протоієрей Анатолій Риженко, протоієрей Анатолій Бондар, протоієрей Ігор Кучеров та ієрей Олександр Горовенко. Юні християни знайомилися, розповідали один одному про свою діяльність протягом року, обмінювалися досвідом, співали духовні пісні і просто спілкувалися. А ще на з’їзді ряди братств поповнилися новими братчиками. Кінцевою метою усіх молодіжних рухів Криворіжжя є підтримка кожної молодої людини, яка приходить до храму, щоб людина не лишилася одинокою і не заблукала на шляху до Христа. А подібні заходи є першою сходинкою до об’єднання усієї православної молоді Криворіжя і створення потужного молодіжного руху для підняття духовності підростаючого покоління.

17.02.2011. ВІННИЦЯ. Члени молодіжної організації взяли участь у місіонерській акції
15 лютого, на свято Стрітення Господнього, вінницька молодіжна «Православна кают-компанія» провела свою першу місіонерську акцію. Молоді люди, зібравшись біля Спасо-Преображенського кафедрального собору, роздавали листівки, присвячені святу. У листівках була інформація про історію свята Стрітення, його традиції. У листівках містилась інформація і про розклад роботи соборної бібліотеки, недільних шкіл для дорослих і дітей, про час проведення катихізичних бесід перед Таїнствами шлюбу та хрещення і, звичайно, інформація про саму молодіжну «Кают-компанію».
Люди з інтересом сприймали молодих людей, які вітали їх зі святом та за допомогою листівок розповідали про його духовний зміст. Ідею такого місіонерства запропонував керівник місіонерського відділу Вінницької єпархії протоієрей Віталій Голоскевич, який нещодавно побував на з’їзді православних місіонерів у Москві. Над розробкою ідеї працювали співробітники єпархіальної прес-служби, а втілити її в життя допомогли молоді люди, для яких це була перша спільна акція після створення у соціальній мережі «Вконтакте» групи «Православна кают-компанія»
Після роздачі листівок та завершення богослужіння учасники акції зібралися у приміщенні недільної школи кафедрального собору. У невимушеній бесіді молоді люди поділилися думками щодо майбутніх спільних проектів.