Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

27.12.2010. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви зустрівся з Головою Духовного управління мусульман України

Предстоятель УПЦ Блаженніший Володимир, Митрополит Київський і всієї України у своїй резиденції Києво-Печерської Лаври провів зустріч з Муфтієм України шейхом Ахмедом Таміма.
В зустрічі взяли участь ректор Київської Духовної Академії і Семінарії архієпископ Бориспільський Антоній, в.о. голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків архієпископ Переяслав-Хмельницький Олександр, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ прот. Георгій Коваленко, а також керівник відділу зовнішніх справ ДУМУ Аль-Халавані Хусам Еддін. Шейх Ахмед Тамім розповів Блаженнішому Митрополитові про життя мусульман України.
Шейх Ахмед Таміма висловив думку, що екстремізм та тероризм виникає тоді, коли відсутня традиційна релігійна освіта та виховання. Також він наголосив, що Духовне управління мусульман України послідовно виступає проти спроб політизувати релігійне життя. Під час зустрічі було прийняте рішення про створення робочої групи УПЦ та ДУМУ для обміну інформацією та координації дій.