Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

17.12.2010. ВІННИЦЯ. Відбулись змаганння православних еридутів

11 грудня у залі обласного будинку профспілок відбулося інтелектуальне змагання між молодіжними командами з усіх благочинь єпархії на краще знання Святого Письма. В грі, яка має назву «Православний ерудит», а за формою нагадує популярну гру «Брейн-ринг», взяли участь 20 команд: 8 команд віком від 13 до 18 років та 12 команд віком від 18 до 35 років.
Переможцями стали команди І Вінницького міського (старша вікова категорія) та Мурованокуриловецького (молодша категорія) благочинь. Вони показали найкращі знання Священного Писання та відповіли майже на усі запитання ведучого. А запитання, як зізналися самі учасники, були складними. Один з тих, хто придумував ці запитання, керівник місіонерського відділу єпархії протоієрей Віталій Голоскевич, зауважив, що хоча питання й були досить складними, але організатори очікували, що з районів приїдуть кращі з кращих, для яких легкі запитання будуть просто «дитячими». Проте, як відзначив о. Віталій, а потім і архієпископ Симеон, який підводив підсумки змагання, не всі благочинні поставилися серйозно до організаційних питань, зокрема до підготовки своїх команд.
Призи переможцям – книги духовного змісту, вручав архієпископ Симеон. Окрім команд він відзначив найактивнішу учасницю гри з ІІ Вінницького міського благочиння Ксенію Кошевець, яка також отримала подарунок від владики. Усі учасники змагання отримали подячні грамоти.
Задоволення від гри отримали не лише її безпосередні учасники, а й глядачі, котрі записували запитання і намагалися відповісти на них самі. За словами владики Симеона, у наступному році, який у єпархії оголошений роком молоді, такі змагання будуть проводитися частіше і не лише на загальноєпархіальному, а й на парафіяльному та благочинницькому рівнях. Більше того, у наступному році усі священики єпархії також змагатимуться на кращі знання Священного Писання, Церковної історії, догматики і літургики.
Прес-служба Вінницької єпархії