Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

03.12.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Священик єпархії взяв участь в засіданні круглого столу

30 листопада в Хмельницькій Гуманітарно-Педагогічній академії відбулося засідання круглого столу «Коли починається життя» на якому обговорювалися проблеми демографічної ситуації в Україні і причини спаду народжуваності.
Учасниками засідання круглого столу стали: лікар гінеколог, психолог, священнослужитель, кандидат педагогічних наук і більше 400 студентів ХГПА.
За благословенням митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського Антонія у вченому зібранні взяв участь клірик єпархії — протоієрей Олександр Пацюк.
Отець Олександр виступив зі словом, де розкрив негативне ставлення Православної Церкви до штучного переривання вагітності як до гріха дітовбивства, а також висвітлив духовний аспект таких негативних сучасних суспільних явищ як збільшення захворювань на СНІД і венеричні хвороби, падіння народжуваності, збільшення кількості розлучень, самогубств, отруєнь алкоголем, тощо.
«У корені усіх цих суспільних явищ лежить гріх та спотворення віковічних цінностей християнства сучасним суспільством, а також відсутність будь-якої ідеології, окрім культу споживацтва — зазначив доповідач — отже будемо робити висновки і замислюватися над цінністю життя та над вічністю, на яку впливає наше сьогодення…» — такими словами, вітаннями від митрополита Антонія і закликом Божого благословення на усіх присутніх о. Олександр завершив свій виступ.
Прес-служба єпархії