Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

Віктор Ющенко: “Я побачив, який великий духовний світ у Його Блаженства, яка велика любов до своєї нації, до своєї землі! ”

Я був вражений освітнім рівнем цієї людини і бажаю щоб Його служіння було спрямоване на консолідацію нації, Церкви, яку чекає цей народ.
Мені здається, що ті процеси, які пережила Українська Православна Церква, проходили, з однієї сторони, у важкі часи, але з іншої — це були і визначальні часи. З Блаженнішим Митрополитом Володимиром я познайомився у 92-му році. Пригадую нашу першу зустріч. Я тоді почув речі, можливо, не зовсім публічні, — які вірші пише Блаженніший Митрополит Володимир. Я побачив, який великий духовний світ Його Блаженства, яка велика громадянська любов до своєї нації, до своєї землі! Мене це дуже здивувало. Пригадую, це був не короткий вечір, і ми поговорили по багатьох питаннях, які тоді ще тільки намічалися як проблеми чи як очікування. Мене здивував його погляд на світ, я був вражений освітнім рівнем цієї людини. Сьогодні я бажаю, щоб Блаженніший Митрополит Володимир мав довгі і щасливі роки, щоб його служіння було спрямоване на консолідацію нації, Церкви, яку чекає цей народ. Я переконаний, що ми будемо мати соборну Первоапостольську Церкву, де в злагоді будуть і духовенство, і українська нація. Я знаю, що ця дорога нелегка, що це дорога для достойників, для великих достойників. Я переконаний, що Блаженніший Митрополит Володимир якраз належить до таких достойників. Тож щастя, здоров’я йому, його пастві на многі і благі літа.