Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.11.2010. КИЇВ. Предстоятель Румунської Православної Церкви привітав Блаженнішого Митрополита Володимира з 75-річчям

ЙОГО БЛАЖЕНСТВУ
БЛАЖЕННЕЙШЕМУ ВОЛОДИМИРУ
МИТРОПОЛИТУ КИЇВСЬКОМУ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ

Ваше Блаженство!
Сердечно поздоровляємо Вас зі святкуванням 75-літньої річниці й запевняємо Вас про нашу братню во Христі любов й глибоку повагу за Вашу віру, відданість і працю на благо Православ’я.
Особистість Вашого Блаженства, а також ваші труди в Україні – діяльність первосвященика, «із людей вибраного, для людей поставленого» (Євр. 5, 1) – проявляє нашу загальну спадщину, а також бажання співробітництва й православно-церковного спілкування, видимим знаком якого є наше співслужіння.
Тісні вікові зв’язки між румунським і українським народами збільшують братню любов і бажання співробітництва в різних сферах діяльності наших Церков. У зв’язку з тим, що сучасна демократія дає можливість обрання шляху, що може суперечити євангельським заповідям, наші Церкви покликані знову й знову свідчити про Євангеліє вічного життя й нагадувати сьогоднішній людині про істинну мету земного життя, тобто стати готовим для прийняття вічного життя через праву віру, святе життя й добрі діяння.
Від імені членів Архієрейського Собору, кліриків і православних віруючих Румунського Патріархату, і від нас особисто, бажаємо вам доброго здоров’я від Бога й успіхів у вашій різнобічній діяльності, на благо Української Православної Церкви.
На многії і благії літа, Ваше Блаженство!
Із братньої в Христі любов’ю й глибокою повагою,

†Даниїл,
Патріарх Румунської Православної Церкви