Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

26.11.2010. КИЇВ. Благочинний єпархії у справах монастирів взяв участь в представленні нового голови Голосіївського району столиці

24 листопада був підписаний Указ Президента України, згідно з яким новим головою Голосіївської районної в м. Києві державної адміністрації призначений О. Г. Незнал. Представляв нового керівника району Голова Київської міської державної адміністрації О. П. Попов. На запрошення районної адміністрації в заході взяв участь благочинний Київської єпархії у справах монастирів архімандрит Феодосій (Снігірьов).
Голосіївський район — самий «монастирський» район Києва, тут розташовані 4 столичні обителі з 12. Також Голосіїво на одному з перших місць по кількості парафіяльних громад Української Православної Церкви, тут постійно зводяться нові храми. У адміністрації району останніми роками склалися самі теплі та конструктивні стосунки з представниками духовенства, здійснюються спільні духовно-просвітницькі проекти, розробляються і здійснюються соціальні програми. У Голосіївському районі діє Київський Свято-Володимирський духовно-просвітницький центр, до 1020-річчя Хрещення Русі в Голосіїво, при безпосередній участі районної влади, був зведений «Обиденний» (за один день) Свято-Введенский ювілейний храм. Такі ж храми-побратими цього дня були споруджені в Москві і Мінську — столицях держав, народи яких вийшли з єдиної хрещальної Київської купелі.
Активну участь в налагодженні добрих стосунків Голосіївської районної державної адміністрації і Української Православної Церкви брав С. М. Садовой, що покидає сьогодні варту районного голови. Проводжаючи Сергія Миколайовича з відповідальної державної посади, архімандрит Феодосій подякував колишньому голові за все те добро, яке він зробив для Церкви в Голосіївському районі і побажав, щоб його видатні здібності управлінця і величезний адміністративний досвід були і надалі повною мірою затребуваними на благо народу України.
Вітаючи нового голову Голосіївської районної державної адміністрації О. Г. Незнала, благочинний Київської єпархії у справах монастирів висловив упевненість, що співпраця районної влади і Церкви з допомогою Божою зміцнюватиметься і розвиватиметься. Адже Олександр Григорович, будучи усі ці роки першим заступником районного голови, виявив себе як людина, для якої духовно-моральне відродження Голосіївського району є одним з пріоритетних завдань.