Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.11.2010. ЛУЦЬК. У Всесвітній день пам’яті жертв ДТП в Церквах єпархії молились за загиблими

21 листопада світова громадськість вшановувала пам’ять жертв дорожньо-транспортних пригод.
Цього дня, як і минулого року, у храмах єпархії за благословенням митрополита Луцького і Волинського Ніфонта були відслужені панахиди за загиблими в дорожньо-транспортних пригодах.
Ця поминальна служба присвячується Всесвітньому дню пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод, у рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, який проводиться Всеукраїнською громадською організацією «Асоціація безпеки дорожнього руху» на підтримку ініціативи Організації Об’єднаних Націй, згідно якої у кожну третю неділю листопада відзначається Всесвітній день пам’яті жертв дорожньо-транспортних пригод. В усіх єпархіях звершувалися поминальні богослужіння.
За даними Департаменту зв’язків з громадськістю ГУ МВС України щороку внаслідок дорожньо-транспортних пригод гине понад 6 тисяч людей, більше 40 тисяч отримують травми. Майже кожні 1,5 години гине людина, за останні 5 років через ДТП в Україні загинуло близько 40 тис. осіб і більше 300 тис. ― травмовано.
Церква, як любляча мати, не може бути осторонь такого трагічного стану справ і тому не залишає без заупокійної молитви своїх дітей, загиблих під час дорожньо-транспортних пригод, а нас, живих, закликає до відповідальності і обережності за кермом.