Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

25.11.2010. ХУСТ. Спочив клірик кафедрального собору протоієрей Андрій Даниш

17 листопада, на 68-му році життя, спочив клірик Кирило-Мефодіївського кафедрального собору митрофорний протоієрей Андрій Олексійович Даниш. Заупокійну Божественну Літургію та чин відспівування звершили архієпископ Хустський і Виноградівський Марк та єпископ Мефодій в сослужінні багатьох священнослужителів єпархії.
Некролог
Митрофорний протоієрей Андрій Олексійович Даниш
Народився 15 грудня 1942 р. в селі Костилівка Рахівського р-ну.
Закінчив Костилівськку восьмирічну школу, по закінченні якої в 1965р., тимчасово працював у лісовому господарстві Великобичківського ліспромгоспу.
В 1962 р. призваний до служби в армії, після чого знову повернувся у Великобичківський ліспромгосп. З 1965 по 1967 р. працює теслярем на Івано-Франківській дистанції шляху Львівської залізниці.
В 1967 р. поступає в Одеську Духовну Семінарію
В 1969 р. одружується з Юлією Михайлівною Біба і в тому ж році 13 грудня , на престольне свято ОДС і день свого Небесного покровителя апостола Андрія Первозванного, у Свято-Успенському монастирі м. Одеси архієпископом Херсонським і Одеським Сергієм рукоположений в сан диякона, а на святоУспіння Пресвятої Богородиці 28 серпня 1970р., тим же архієп. Сергієм у Свято-Успенському Кафедральному соборі м. Одеси рукоположений в сан священика, та рішенням Учбового Комітету при Священному Синоді РПЦ направлений в розпорядження Високопреосвященнійшого Григорія, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, та згідно Указу останнього в червні 1971 р. призначений настоятелем Свято- Духівського храму с. Великі Ком’яти Виноградівського р-ну.
В липні того ж 1971р., за власним бажанням, призначений настоятелем храмів на честь Всіх Святих с. Буковець, Свято-Вознесенського с. Перехресний та Архангело-Михайлівського с. Ростоки Воловецького р-ну.
23 червня 1972р. призначений настоятелем Свято-Параскевинського та Свято-Іллінського храмів с.Велятино.
1976 р. удостоєний церковної нагороди наперсний хрест.
03 грудня 1982 р. призначений настоятелем Свято-Покровського с.Вільхівка та Свято-Успенського с.Гребля храмів Іршавського р-ну.
В жовтні 1985 р. призначений штатним священиком Свято-Благовіщенського храму м. Хуст, а в грудні настоятелем Свято-Вознесенського собру м. Хуст.
В 1986 р. возведений в сан протоієрея.
30 травня 1989 р. призначений настоятелем Свято-Вознесенського храму с.Стеблівка Хустського р-ну.
03 травня 1995 р. удостоєний високої церковної нагороди — митри.
4 липня 2000 р., згідно указу єпископа Хустського і Виноградівського Агапіта, звільнений з посади настоятеля храму с. Стеблівка та призначений штатним священиком Свято-Кирило-Мефодіївського Кафедрального собору м. Хуст, в якому прослужив до дня свого упокоєння.
Упокоївся протоієрей Андрій Даниш 17 листопада.
Вічна йому пам’ять.