Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.11.2010. ВІННИЦЯ. Під час урочистостей з нагоди 75-ліття Предстоятеля УПЦ архієпископ Симеон у Києві супроводжує делегацію Кіпрської Церкви

22 листопада у Києві розпочалися урочистості з нагоди 75-літнього ювілею Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. З цієї нагоди до столиці прибули представники Православних Церков світу, які візьмуть участь у святкуванні ювілею.
Делегацію Кіпрської Церкви на чолі з єпископом Месаорійським Григорієм супроводжує архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. До початку офіційних урочистостей владика Симеон познайомив кіпрських гостей зі столицею України, її архітектурно-історичними пам’ятками та святинями. Зокрема український та кіпрський архієреї молилися перед мощами святих угодників у печерах Києво-Печерської Лаври, відвідали Покровський жіночий монастир, побували біля Софії Київської та Михайлівського Золотоверхого монастиря.
Пізніше владики взяли участь в урочистій зустрічі ікони Пресвятої Богородиці «Умілення», яку до Києво-Печерської Лаври доставив Святіший Патріарх Кирил. В урочитсій зустрічі та молебні перед образом Богородиці взяли участь Предстоятелі та представники Помісних Православних Церков на чолі з Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Володимиром, єпископи Української та Руської Православних Церков.
Увечері архієпископ Симеон та єпископ Григорій серед інших гостей були присутні на урочистій Академії з нагоди 75-річчя Блаженнішого Митрополита Володимира, яка відбулась у Національній опері України.
Прес-служба Вінницької єпархії