Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

24.11.2010. ЛЬВІВ. В Карпатах завершилася пошуково-археологічна експедиція Міжнародного проекту «Пам’ять Вітчизни»

Останки 13 вояків, що знаходилися в санітарному захороненні, розташованому в Карпатах, вдалося знайти археологам на г. Менчіл в Сколівських Бескидах (Україна, Львівська область, Сколівський р-н).
На місцях боїв Карпатської операції, які відбувалися взимку 1914-1915 рр., за допомогою закладення розвідувальних шурфів і вибирання ґрунту, були виявлені останки воїнів, які загинули в боях Першої світової війни.
Дослідження знайдених зразків спорядження, одягу та особистих речей дозволило спеціалістам зробити попередній висновок про те, що знайдені останки належать воїнам армії Російської імперії, похованим своїми товаришами поряд з лінією оборони безпосередньо після боїв з супротивником. Підтвердженням цієї служить порядок поховання, а також той факт, що при вбитих залишились особисті речі, в тому числі гаманці з грошима та ювелірні вироби.
Серед залишків одягу виявлений фрагмент погону з маркуванням «11 Ф», что дозволяє припустити приналежність загиблих до 11 Фінляндського полку. Також на одному із останків знайдено натільний хрестик форми, яка свідчить про можливу належність цього воїна до числа вірних Католицької Церкви.