Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

23.11.2010. КИЇВ. В День свого 75-ліття Блаженніший Митрополит Володимир молився у Києво-Печерській Лаврі

23 листопада Українська Православна Церква відзначає День народження свого Предстоятеля – Блаженнішого Митрополита Володимира.

Цього дня d Трапезному храмі Києво-Печерської Лаври Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирил у співслужінні Блаженнішого Митрополита Чеських земель і Словакії Христофора, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира, представників всіх Православних Церков, архієреїв УПЦ і РПЦ звершив Божественну Літургію.

За богослужінням молився Президент України Віктор Янукович, вітчизняні урядовці, парламентарі, представники столичної влади та інші високопосадовці.

Богослужіння супроводжував спів хору Київських Духовних Академії і Семінарії під керівництвом ігумена Романа (Підлубняка) та Митрополичий хор під управлінням архідиякона Геронтія (Борисевича).

Після Літургії Святіший Владика привітав Митрополита Володимира з 75-річчям і подарував йому дорогоцінний предстоятельський комплект панагій та хреста, виготовлений уральськими майстрами за особистому замовленню Патріарха Кирила.

«Я хотів би Вам подякувати, Блаженніший Владика, за весь ваш життєвий шлях, а особливо за ці останні роки, тяжкі роки служіння у якості Предстоятеля. Я вірю, що Ваші молитви перед Богом разом із молитвою вашого єпископату, всього єпископату Церкви Руської, подолають розділення і люди зрозуміють, що там де любов там немає небезпеки, там де любов, там відступають людські конфлікти, там де любов, там Бог торкається людських сердець. І тому найважливішою проповіддю, серед тих які ви виголошуєте, серед інших чудових сказаних Вами проповідей, є проповідь Вашого життя», — відзначив Предстоятель Руської Православної Церкви.

Далі ювіляра привітав Президент України. «За видатні особисті заслуги в утвердженні миру і суспільної злагоди, багатолітню подвижницьку діяльність з відродження духовності та національно-культурної самобутності Українського народу» Віктор Федорович нагородив Предстоятеля Української Православної Церкви державним орденом Свободи.

Також Голова дежави відзначив: «Сьогодні ми відзначаємо ювілей великого сина Українського народу. У важливі моменти ми завжли молимося і звертаємося за благословенням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. В цей день я прийшов поклонитися своєму духівнику — людині, яка також доклала свою руку до моєї долі, до мого життя. Дозвольте з нагоди Вашого ювілею, перш за все, сказати Вам слова вдячності та любові від мене та моєї родини».

По закінченні Блаженніший Митрополит Володимир подякув Святішому Патріарху Кирилу за візит до України та первосвятительські молитви. Також Владика Володимир виразив слова вдячності єпископату, духовенству та боголюбивій пастві за любов, молитви та підтримку.