Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.11.2010. КИЇВ. Відкрилася виставка «Тихе сяйво»

У четвер, 18 листопада, до 75-річчя Блаженнішого Митрополита Володимира в галереї «Печерська» відбулося врочисте відкриття виставки «Тихе сяйво», в якому взяли участь Голова Синодального відділу релігійної освіти і катехізації УПЦ єпископ Макарівський Іларій, Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, сучасні українські художники та меценати.

Особливість виставки, перш за все, в тому, що вона присвячена ювілею Блаженнішого і пронизана глибокою духовністю. По-друге, що зібрала разом талановитих і відомих в Україні та за її межами художників таких, як: Юрій Нагулко, Борис Єгіазарян, Микола Журавель, Ганна Криволап, Анатолій Тертичний, Олег Тістол та Олександр Сухоліт.

По-третє, тому що поєднала православні традиції з сучасними тенденціями мистецтва.

«Тихе сяйво» — вже друга виставка, що відкриває нових художників, які повертаються до православних витоків, — зазначив єпископ Макарівський Іларій. – Вона демонструє те, що наші митці відчувають сферу духовного, яку вони по-новому передають у своїх картинах. І співвідносячи сферу духовного і земного, ми повинні пам’ятати про вічне, яке приніс нам Христос».

Проект «Духовність у сучасному мистецтві» — постійно діюча виставка-«тихий» аукціон творів кращих українських художників, збір коштів з якої піде на будівництво Кафедрального Свято-Воскресенського собору УПЦ.

На виставці «Тихе сяйво» можна придбати картину до 75-річчя Блаженнішого Митрополита Володимира і вручити її під час святкування ювілею Предстоятелю 22 листопада в Національній опері України ім. Т.Г. Шевченка.