Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.11.2010. КИЇВ. Предстоятель Української Православної Церкви освятив відреставровану будівлю комплексу Гостинного двору Києво-Печерської Лаври

18 листопада Блаженніший Митрополит Володимир звершив чин освячення відреставрованого корпусу №58 Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Ця споруда входить до комплексу монастирського Гостинного двору.
Блаженнішому Владиці співслужили: намісник монастиря архієпископ Вишгородський Павел, ректор Київських духовних шкіл архієпископ Бориспільський Антоній та єпископ Васильківський Пантелеімон.
Митрополит Володимир відзначив, що відреставрований корпус неодмінно буде прикрасою Києво-Печерської обителі. Разом із тим Архіпастир побажав наміснику, щоб монастир, який постійно преобразовується ззовні, також преобразовувався і з середини та зміцнювався духовно.
Реставраційно-ремонтні роботи корпусу №58 проводилися протягом двох з половиною років. Вже за кілька днів тут зможуть розміститися гості, котрі прибудуть до Києва для участі у заходах з нагоди 75-річного ювілею Предстоятеля Української Православної Церкви.