Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

19.11.2010. ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ. Митрополит Антоній освятив каплицю на території лікарні

18 листопада митрополит Хмельницький і Старокостянтинівський Антоній відвідав смт. Ярмолинці, де освятив новозбудовану каплицю в честь Святого Великомученика і Цілителя Пантелеймона на території районної лікарні.
У освяченні приймали участь Голова Районної Ради, головний лікар лікарні, працівники лікарні та хворі, які на даний час перебувають на лікуванні.
Ініціатором будівництва каплиці був головний лікар районної лікарні Олександр Дудка та лікарі і працівники лікарні.
Після освячення каплиці митрополит Антоній разом із духовенством Ярмолинецького благочиння звершив молебень за будівельників каплиці, лікарів та хворих та усіх, які були присутні на освяченні каплиці.
Митрополит Антоній подякував Олександру Михайловичу за його добру справу та відмітив, що Церква та Медицина пов’язані один з одним, адже Церква лікує душі а Медицина тіло. А усім присутнім побажав, щоб по молитвах Вмчц. Пантелеймона, Господь зцілював їх тілесні та душевні недуги, та посилав їм усе необхідне для життя і спасіння.
Каплиця буде відкрита щодня, і хворі, котрі перебуватимуть у лікарні, матимуть можливість відвідати її, звернутися з молитвою до Бога.
На пам’ять Митрополит Антоній передав у дар каплиці ікону Святого Вмчц. Пантелеймона.