Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

16.11.2010. КИЇВ. Предстоятель УПЦ провів зустріч із Патріаршим Екзархом Патмоса, намісником монастиря святого апостола Іоанна Богослова

В Україну прибув Патріарший Екзарх Патмоса, намісник монастиря святого апостола Іоанна Богослова архімандрит Антипа. Мета візиту — обговорення питань організації паломництв із Патмоса до святинь Української Православної Церкви і українських прочан — на острів Одкровення, яким є Патмос (відомо, що саме там апостол Іоанн Богослов написав Апокаліпсис, останню книгу Святого Письма).
У день прибуття архімандрит Антипа зустрівся з Предстоятелем Української Православної Церкви Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Володимиром, виконуючим обов’язки Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ єпископом Переяслав-Хмельницьким Олександром, намісником Києво-Печерської Лаври архієпископом Вишгородським Павлом, а також директором Паломницького Центру при ВЗЦЗ УПЦ Володимиром Теліженком.
13 листопада Патріарший Екзарх звершив Божественну Літургію у Благовіщенському храмі Дальніх Печер Києво-Печерської Лаври. У проповіді наприкінці служби архімандрит Антипа подякував зазначеним Архіпастирям і посадовим особам, засвідчивши особливу любов і повагу Вселенського Патріарха Варфоломея до Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Володимира і всього благочестивого українського народу.
Одним з результатів перебування Патріаршого Екзарха Патмосу архімандрита Антипи в Україні став проект, обговорений у спілкуванні з директором Паломницького Центру при ВЗЦЗ УПЦ Володимиром Теліженком, який полягає у святкуванні на Патмосі Пасхи 2011 року великою групою прочан з Української Православної Церкви.