Україна Православна

...

Официальный сайт Украинской Православной Церкви

11.11.2010. ЛУЦЬК. Храм села Борочиче відзначив 10 річницю

30-го жовтня парафіяни Свято-Іллінського храму села Борочиче Горохівського благочиння зустрічали свого правлячого архієрея, митрополита Луцького і Волинського Ніфонта.
10 років тому, тоді ще архієпископ Ніфонт, звершив чин освячення престолу та новозбудованого храму.Пройшло десять років…
Настоятель храму священик Юрій Зарафутдінов зустрівши владику попросив митрополита помолитись за будівничих храму та боголюбивих жителів села. Владиці співслужили 22 священики та 2 диякони. Серед яких були, благочинний Горохівської округи протоієрей Олександр Пасічник, перший настоятель храму протоієрей Іоан Сургент, та батюшка із Закарпаття, котрий раніше служив у села Конюхи Локачинського благочиння протоієрей Іоан Кобча. Отець Іоан Кобча нинішнього настоятеля храму отця Юрія рекомендував у Волинську духовну семінарію.
Після євангельського читання за благословенням владики, настоятель Свято-Михайлівського храму с.Мирне протоієрей Василій Гірник виголосив проповідь на тему «Необхідність покаяння в житті християнина». Богослужіння прикрасив місцевий хор, який на високопрофесійному рівні виконував богослужбові твори. Всі присутні в храмі змогли достойно оцінити труди настоятеля та парафіян з благоустрою дому Божого.
У своєму слові владика Ніфонт звернув увагу присутніх в храмі на духовне життя християнина. Архіпастир проаналізувавши минуле і охарактеризувавши сьогодення, звернув увагу на те, що тільки з Богом ми можемо надіятись на справді краще майбутнє.
Живучи з Богом тут на землі, можна надіятись на майбутнє життя з Ним в Царстві Небесному. Після подячного молебню владика вручив благодійникам храму високі церковні нагороди: благословенні грамоти та ордени.
Завершилось урочисте святкування подячним словом настоятеля. Учні недільної школи храму у віршованій формі привітали владику, настоятеля, священиків та парафіян Свято-Іллінського храму з ювілеєм.